Anne Gretes   KREATIVE       SIDER
startside    meg sjøl    modeller    barna og den blå hesten        spinne på håndtein    plantefarging    Båstad 4H    kurs og linker    kontakt
HJEM      TIGER      MODELL    HESTEN      ROSER     SPINNE      FARGE       4H         LINKER      Kontakt

                     Båstad 4H   

4H er vel den mest allsidige og framtidsrettede barne- og ungdomsorganisasjonen i Norge. 4H er religiøst og partipolitisk uavhengig, men har nær tilknytning til landbruket. Selv fikk jeg kjennskap til 4H først i voksen alder, og fant fort ut at dette var noe jeg ville være med på. Så høsten 1996 tok jeg initiativet til å starte Båstad 4H. Vi begynte med 6 medlemmer, og har i dag ca. 20 medlemmer i alderen 9 til 18 år.

4H er det mest allsidige barne- og ungdomstilbudet som finnes, og vi driver med alt fra friluftsliv til baking og organsiasjonsarbeid.

Medlemmene styrer

I 4H er det ungene selv som skal bestemme, dvs. at styret med leder, kasserer, sekretær osv. består av medlemmene selv, mellom 9 og 18 år. Det gir en fin trening i organisasjonsarbeid, som ingen andre barne- og ungdomsorganisasjoner kan vise til. De voksne i klubben skal bare være ”rådgivere”, men det er vel ikke til å stikke under en stol at de voksne trekker i mange tråder. Kunsten er å kunne slippe taket og gi ungene ansvaret. Det er ganske utrolig hva de kan, hvis de bare får muligheten.

 

Prosjekt/oppgave

Foruten klubbkvelder og styremøter, velger alle medlemmer et prosjekt de skal jobbe med i løpet av året. Det er til sammen over 80 prosjekt å velge mellom, og det spenner fra tradisjonelle landbruksoppgaver som husdyr og grønnsakdyrking, via håndverksoppgaver, til fotografi og journalist. Og skulle det være noe som mangler, er det mulig å lage sitt eget prosjekt.

  

I utgangspunktet har hver enkelt ansvar for å gjennomføre oppgava sjøl, men i klubben vår prøver vi å få til at medlemmene løser oppgava i grupper. Det er mer moro, og enklere når flere jobber sammen med det samme prosjektet.

  Tilbake til forsiden